Oscar (17) ranket som nest beste herrespiller

Postet av Torbjørn Andersen den 18. Feb 2023

Oscar Øisjøfoss Sørheim er ranket som Lambertseter IF Badmintons nest beste seniorspiller i singel.  Det viser de siste rankinglistene som kom 17. februar fra Norges Badmintonforbund.

Oscar er ranket som nummer 374 i singel av alle seniorspillerne i Norge. Det er bare Roger Sagen med sin 141. plass som i skrivende stund er ranket bedre av Lambertseter IF sine seniorspillere i singel. Sagen er for øvrig ranket som nummer 33 i Norge i singel i klasse 50+.


Heldig og uheldig med trekningen
Oscar stilte i sitt første junior-NM i Sandefjord nylig. Han er første års juniorspiller endte på delt 17. plass i NM-debuten.

Han var før turneringen i Sandefjord ranket som den 46. beste juniorspilleren i Norge i U19-klassen. Så at han skulle ta medaljer eller pokaler hjem var ikke forventet. Oscar deltok først og fremst for å se og lære hvordan et junior-NM er.

Lambertseter IF-spilleren var heldig med trekningen i den forstand at han gikk rett til 16-delsfinale. Der var han derimot uheldig med trekningen. Motstander Mathias Wong fra Kristiansand var ranket som nummer seks i U19-klassen.

- Jeg ble «eid» i den kampen så det var ikke så veldig bra, sier Oscar etter NM-debuten der han tapte 6-21 og 0-21.


Overrasket over junior-NM nivået
 Han ble overrasket over det høye nivået i junior-NM.

- Jeg ble sjokkert over nivået, og spesielt da jeg så på double. De var helt «gærne» og det var veldig mange gode spillere, sier Oscar.

Lambertseters nye ungdomstrener Adit Sharma endte på en delt niendeplass. Oscars motstander Mathias Wong endte til slutt på en delt femteplass.

Alle bildene i artikkelen. Foto: Privat

Alle NM-resultatene finner du her (Cup2000)

Rankinglistene finner du her (Badmintonportalen)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.