Om badminton:


Badminton for alle
Badminton er det rette valget for den som vil prøve en enkel og morsom idrett som hele tiden byr på nye utfordringer. Badminton er ikke bare en hurtig og krevende konkurranseidrett, men også en god mosjonsidrett for spillere på alle nivåer.  Det eneste man trenger er å ha noen å spille med! Så kan man selv velge hvilket nivå man vil være med på. Kanskje kan hele familien være med å spille?
 

Spilles i tre klasser
Badminton spilles mellom individuelle utøvere eller par. Det spilles badminton i klassene single, double og mixeddouble. Spillet går ut på å slå en fjærball over et nett som skal henge minst 150 cm over bakken. En badmintonmatch i konkurranser spilles best av tre sett.

 

Verdens raskeste racketsport
Badminton er den raskeste racketsporten i verden. Det raskeste slaget som noen gang er målt er på 565 km/t i 2023 av Satwiksairaj Rankireddy fra India ifølge Guinness Rekordbok. Skal du bli god i badminton må du ha eksplosivitet, utholdenhet, hurtighet og bevegelighet. Det er også en fordel om du behersker taktikk og teknikk for å drive med sporten.

 

Kort LIF-historie
Badmintongruppa i Lambertseter IF startet opp våren 2018 som mosjonstrening for voksne. De to som startet opp gruppa var Siren Risa og Linda Jonberg. Fra 10. september 2019 begynte vi med badmintontrening for barn/junior. 

Sesongen 2022/2023 begynte badmintongruppa også å arrangere egne turneringer i Lambertseter Flerbrukshall. Det var i samarbeid med Klemetsrud IL Badminton og OSI. I 2023/2024-sesongen har LIF badminton i overkant av 120 medlemmer. Flere av våre medlemmer er aktive og presterer godt i lokale og nasjonale turneringer.

 

Hva må til for å spille?
Du må være medlem av Lambertseter idrettsforening for å kunne være en del av badmintongruppa, medlemskontingent er kr 200,- pr. år.

Videre må man betale treningsavgift pr år:
Barn/junior (7-15 år) kr. 1000,-
Senior kr. 1000,- (prisen gjelder fra høsten 2024)

Vi fakturerer treningsavgift for sesong, mens medlemskap er for år. Har du spørsmål ta kontakt med lederen i badmintongruppa Roger Sagen på e-postadresse badminton@lambertseterif.no eller via mobil 97 09 78 99.

NB! Vi har racketer til utlån.


KLIKK HER om du ønsker å melde deg inn i Lambertseter IF.

KLIKK HER for Norges Badminton Forbund (vårt forbund)

KLIKK HER for Badmintonportalen (alle turneringer)

KLIKK HER for Oslofjorden Badmintonkrets (vår lokale krets)

 

Mer informasjon

Badmintongruppa har en Facebook-side der det deler informasjon. 

Badmintongruppa har også en intern Facebook-gruppe der det deler informasjon