Andrea drømmer om OL-deltakelse

Postet av Torbjørn Andersen den 7. Jun 2022

Andrea Rooth (20) fra Lambertseter IF har en langsiktig drøm om å delta i OL i Paris i 2024. Før det skal hun gjennom ganske mye også denne sesongen.

- OL i 2024 skal arrangeres i verdens kuleste by Paris og jeg håper å kvalifisere meg dit, sier Andrea Rooth.

- Er målet en OL-medalje og eventuelt et OL-gull?

- Det hadde vært helt sykt i så fall, men jeg stiller alltid til start for å vinne.  I første omgang handler det om å kvalifisere seg og komme seg med, så tar vi det derifra. Målet mitt er også å delta i flere OL, sier Rooth.


Bergen og Sollentuna
Før det skal hun gjennom en lang sesong også i år. 

- Jeg har så vidt kommet i gang med sesongen, sier Rooth.

Under NM i mangekamp innendørs 2022 vant Andrea Rooth seniorklassen, som eneste deltaker. 

Neste oppgave er Trond Mohn-Games på Fana stadion i Bergen 8. juni.

- Jeg skal løpe 100 meter hekk, sier Rooth.

Hun skulle egentlig dratt rett videre til Nordisk mangekamp, men en liten skade gjør at hun sannsynligvis prioriterer et stevne i svenske Sollentuna 11. og 12. juni.

- Jeg har slitt med en liten strekk i leggen i den venstre foten, og med tanke på skaden er det litt tidlig å gjennomføre en mangekamp sier Rooth.

I Sollentuna løper hun trolig 100 og 400 meter hekk.

NM og EM sesongens store mål
Et av sesongens store mål er NM i Stjørdal fra 24. - 26. juni. Hun satser også på å delta i mangekamp i Sollentuna helgen etter NM.

Hva som skjer videre utover sommeren er foreløpig litt usikkert. Akkurat nå må hun snart foreta et valg om hun stiller under Bislett Games eller prioriterer et stevne i København samme dag.

- Jeg skulle gjerne løpt på Bislett men det er ingen rankingpoeng der og det er et veldig bra stevne i København, sier Rooth.

Grunnen til at hun trenger rankingpoeng er at hun svært gjerne vil delta i EM for senior som starter 5. august i München.

- Jeg må kvalifisere meg eller komme med på rankingpoeng for å kunne delta i EM, sier Rooth.

Målet er å komme med på 100 meter hekk i EM.

NB! Bildene i artikkelen er offisielle pressebilder tatt av Getty Images, Joosep Martinson, og er lagt ut etter tillatelse fra Andrea Rooth.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.