- Velkommen tilbake neste år

Postet av Torbjørn Andersen den 16. Mar 2022


Det er omtale av Oslo Vår Smash på Norges Badmintonforbunds nettsider. Vi gjengir saken i sin helhet her:

Oslo Vår Smash ble arrangert 12. og 13. mars på Lambertseter i Oslo. Arrangører var OSI sammen med Lambertseter IF Badminton.

Turneringen hadde rekordhøye 206 deltakere fra 16 ulike klubber. Det skal dermed være den største turneringen som er arrangert i Oslo syd noensinne. Det er også første gang det arrangeres en storturnering i Lambertseter Flerbrukshall.

-Takk for deltakelsen i år og velkommen tilbake til Oslo Vår Smash neste år. Dette var bare begynnelsen på det som skal være en fast tradisjon på våren, sier turneringsleder Roger Sagen.

Turneringen var først og fremst for bredden. Arrangørklubbene oppfordret spillere med erfaring å melde seg opp en klasse enn den klassen de vanligvis spiller i. På denne måten ble D-klassene mer jevne for de som er nybegynnere. Det ble spilt kamper i Lambertseter Flerbukshall fra tidlig lørdag morgen til sent søndag kveld.


Chretien i to finaler

Varum Manikandan fra IL Skrim gikk til topps i herresingle A. Han slo Alexis Chretien fra Klemetsrud i finalen. Nevnte Chretien slo tilbake i mixeddouble A og vant der sammen med Kristine Bayona Dela Cruz fra OSI.

Herredoublen i A-klassen ble en rysare med et veldig tett gruppespill. I finalen var det til slutt Takluun Yuen og Sahil Wadhawan fra OSI som trakk det lengste strået. De slo Jarle Grefslie fra Horten og Baard Janitz fra Moss i finalen.

Mange damespillere

Det er gledelig at det deltok mange damespillere i turneringen. Damenes øverste rene doubleklasse i turneringen var double i B. Der gikk Celina Nha-Mi-Thanh fra Asker og Kristine Bayona Dela Cruz fra OSI til topps.

I damesingle klasse D vant Gülser Selin Kilinc fra Klemetsrud. Hun slo lagvenninne Maria Magdelana Cekiera i finalen. Damedoublen i D-klassen ble vunnet av Strømmen-spillerne Suen Cindy og Chen Huang. De slo Janelyn Oliveros og Kayzee Espeneda fra Lambertseter i finalen.

Mosse-seier i C-single

I herresingle C, som var en stor klasse, vant Baard Janitz fra Moss. Han slo Azer Saddiq fra Strømmen i finalen. I herredouble C var det Sadeeq Ali og Hassan Ali fra Mortensrud-Aker som vant. Mixeddoublen i C-klassen ble vunnet av Tan Quach Le og Kamonthip Chaeroenphanit fra OSI.

Turneringen på Lambertseter var likevel mest av alt for bredden og det var stor deltakelse i juniorklassene noe som er svært gledelig for badmintonsporten.

-Det er ungdommen som er fremtiden til norsk badminton, sier Roger Sagen.

Her kan du lese artikkelen på Norges Badmintonforbunds nettsider:
https://www.badminton.no/nyheter/2022/-velkommen-tilbake-neste-ar/

Mer informasjon om Lambertseter IF Badminton finner du på Facebook-siden her:
https://www.facebook.com/LambertseterBadmintonKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.