Andrea: Helt uvirkelig

Postet av Torbjørn Andersen den 5. Aug 2024

Andrea Rooth (22) fra Lambertseter IF friidrett ble overrasket da hun så fetteren Markus Rooth (22) ta OL-gull. Selv er hun i god trening, men konkurrerer trolig ikke igjen før til vinteren.

Hovedbildet i artikkelen av Andrea Rooth. Foto: Torbjørn Andersen

Markus Rooth overrasket både seg selv og alle andre med å klatre helt til topps på pallen under OL i Paris. Han konkurrerte for Lambertseter IF friidrett i 2015 og 2016 før han gikk til IK Tjalve. Rooth er den andre nordmannen med OL-gull i tikamp etter Helge Løvland i 1920 (!).

Markus Rooth tok OL-gull. Foto; Beate Oma Dahle, NTB, gjengitt etter LIFs avtale med NTB.

- Jeg er veldig, veldig imponert over Markus. Det var stas å se på. All ære til ham og gjengen. Det er helt fantastisk og helt uvirkelig. Jeg skjønte nesten ingenting da han ledet, trodde ikke det var sant og mulig å ta OL-gull, sier Andrea Rooth til Lambertseter IFs nettside.

 

Drømmer om suksess
Det at fetteren klarte å ta OL-gull gjorde også at hun selv begynte å drømme.

- Jeg drømte litt om hvordan jeg selv kunne gjort det i toppform. Kunne jeg klart å nå en semifinale eller kanskje også en finale. Jeg har drømt meg litt bort, sier Andrea.

Hun var tidligere i år og i sommer veldig skuffet over selv ikke å kunne delta i OL i Paris. Den verste skuffelsen har lagt seg nå.

- Det er fortsatt litt surt å sitte hjemme og følge med på OL, men jeg gleder meg over de andre norske prestasjonene. Jeg heier på de norske utøverne, sier Andrea.

 

Andrea Rooth under NM i Sandnes. Foto Torbjørn Andersen

Venter med konkurranser
Sist gang hun konkurrerte var under NM i Sandnes tidligere i sommer. Det var comebacket etter den alvorlige fotskaden hun pådro seg i desember i 2023. Etter NM har hun blant annet hatt en ferietur, og trener bra igjen.

- Det er deilig å kunne trene og ikke tenke på foten hele tiden. Det svarer bra på treningene og går litt bedre dag for dag, sier Andrea.

Konkurranser kommer hun til å vente en stund til med.

- Det ser ikke ut som det blir noen konkurranser i høst pr. dags dato. Jeg regner med å vente med det til innendørssesongen i vinter, sier Andrea.

Høsten kommer hun til å bruke til å bygge et så godt grunnlag som mulig til innendørssesongen. I tillegg blir det studier på BI der hun nærmer seg bachelorgrad.


SJEKK: Markus sine resultater for Lambertseter IF (Norges Friidrettsforbund)


Relaterte friidrettsartikler:

- Hva skjer a? Friidrett (LIFs nettside)

Sverre og Ingrid imponerte i Sverige (LIFs nettside)

- Kjempegøy å ha Andrea tilbake (LIFs nettside)

LIFs trener med gjeldende norsk rekord (LIFs nettside)

Sterk innsats av LIF-utøverne (LIFs nettside)

På rekordjakt i Tyrvinglekene (LIFs nettside)

Marius raskest i Peter Pan-løpet (LIFs nettside)


Relaterte lenker:

Følg:  Andrea Rooth (Instagram)

Følg: Lambertseter Friidrett (Facebook)

Følg: Lambertseter Friidrett (Instagram)

Følg: Lambertseter IF hovedside (Facebook)

Følg: Lambertseter IF hovedside (Instagram)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.