LIF-suksess under UM i friidrett

Postet av Torbjørn Andersen den 10. Mar 2024

Ungdomsmesterskapet i friidrett ble arrangert i Sandnes. Alle utøverne fra Lambertseter IF Friidrett debuterte som UM-deltagere og leverte solide resultater. LIF tok med tre medaljer hjem til Oslo.

Mesterskapet ble arrangert fra 8. til 10. mars. Her er en rapport fra friidrettsgruppa etter turen til Sandnes:

Sverre Hansen Munkvold (15) var den av LIF-erne som imponerte mest. Han måtte stå over 60 meter hekk fredag grunnet en liten hoftekjenning, og satset alt på 800-meteren dagen etter. Med en personlig rekord på 2.08 hadde Sverre mål om et par sekunders forbedring og medalje.

Sverre tok en flott sølvmedalje på 800 meter. Foto: Privat

Sverre la opp til et nærmest perfekt taktisk løp der han holdt ryggen til løperne i front og passet på å aldri få luke til teten. Da sisterunden gjensto, rykket feltet og Sverre satte inn en gedigen sluttspurt der han stormet forbi to mann de siste 120 meterne. Han var bare en snau meter bak vinner Fabian Vibekken fra Ullensaker/Kisa, som tok gullmedaljen på 2.02,14.

Sverre satte personlig rekord med over seks sekunder og ble klokket inn på tiden 2.02,31, som er en vanvittig sterk prestasjon av en 15-åring på 800 meter. Det holdt til et flott UM-sølv.

Lambertseter-troppen samlet med familie. Foto: Lambertseter IF Friidrett

På 200 meter spurtet Ingrid Larsen Taggart (15) inn til en fabelaktig bronsemedalje med tiden 26.81. Hun var 24 hundredeler bak gullet, vunnet av Ida Saxegaard fra Moelven. Ingrid fikk 9,81 på 60 meter hekk, og var dermed første gang under ti sekunder på korthekken.

Det holdt til finale, der hun løp på 9,98. I lengde fikk hun det ikke helt til å stemme. I kvalifiseringen fikk hun opp et hopp på 4,54 m som holdt til finale, der hun hoppet 4,45 (9. plass).

Ingrid på pallen etter 200 meteren. Foto: Lambertseter IF Friidrett

Leia Moqvist imponerte også i J15-klassen. Hun tok en flott bronsemedalje på 1500 meter kappgang på tiden 9.02,17. Leia ble dermed bare slått av Maria Betten Lade fra Verdal (gull) og Olea Kristin Lødeberg Fladeby fra IL Runar (sølv). Leia perset også solid i kule og kom til finalen, der hun fikk opp et lengstestøt på 8,66. Det holdt til en fin femteplass. Hun deltok også på 800 meter der hun fikk tiden 2.54,91.

Alexandra Mazik-Berg (15) senket persen sin med 18 hundredeler til 9,73 på 60 meter hekk. Alexandra kom til finalen, der hun var soleklar medaljekandidat. Men grunnet en skade måtte hun dessverre trekke seg fra finalen. Det satte sitt preg på 60-meteren dagen etter, der hun løp litt under pari på 8.83. Hun stod over 200 meter, lengde og tresteg.

Bak fra venstre Ingrid Taggart, Alexandra Mazik-Berg og Vilje Elida Blekkerud Foran fra venstre: Leia Moqvist og Mari Brandstadmoen. Foto: Lambertseter IF Friidrett

Mari Helene Brandstadmoen (15) løp styggfort på 60 meter. Først senket hun persen sin fra 8.40 til 8.30 i forsøket, før hun på ny forbedret den i semifinalen til fine 8.20. I finalen traff hun ikke helt de siste tyve meterne og ble nummer syv med gode 8,31. Mille Augusta Wiborg fra Herkules seiret som den eneste under åtte sekunder med flotte 7,98.

Mari perset også i forsøket på 60 meter hekk med 10,36 og i lengde-kvaliken med 4,69. I lengdefinalen ble det kluss i tilløpet, og Mari endte på 12. plass med 4.24 m.

Vilje Elida Blekkerud og Mari Brandstadmoen. Foto: Lambertseter IF Friidrett

Vilje Elida Blekkerud i J15-klassen satte flott ny personlig rekord på 60 meter. I forsøket tangerte hun persen på 8,60m mens hun forbedret sin egen rekord med sju hundredeler til 8,53 i semifinalen.

I de tekniske øvelsene hadde Vilje høye forhåpninger, på papiret hadde hun det tredje beste resultatet i kule og dermed øynet hun et medaljehåp. Men lengdekvalifiseringen foregikk på samme tidspunkt, så Vilje ble upraktisk nok nødt til å løpe mellom de to øvelsene.

Resultatene der ble under pari. Hun fikk en åttendeplass i kule med 8,35, nær to meter bak persen. I lengde fikk hun 4,55 i kvaliken og 4,29 i finalen, som holdt til 10. plass. I tresteg nærmet hun seg pers med 9,98 i kvaliken, men hun klarte aldri å treffe planken i finalen og 7.plass med 9,66.

Stafetten:
Det var knyttet stor spenning til 4 x 200 meter stafett, der Lambertseter stilte med et rent J15-lag. De konkurrerte mot 15-, 16- og 17-åringer og gjorde en hederlig innsats. Første etappe ble løp av en småskadet Alexandra Mazik-Berg, som kjempet pinnen videre til Mari Brandstadmoen, som løp en kanonetappe.

Første veksling stafett mellom Aleksandra og Mari. Foto: Lambertseter IF Friidrett

Vekslingen mellom henne og Vilje Elida Blekkerud førte til at noe tid ble tapt, men også Vilje løp superfort på tredjeetappen. 200-bronsevinner Ingrid Taggart hadde en meget sterk etappetid, og var nær ved å ta igjen de eldre jentene foran seg. Tiden 1.51.28 holdt til syvendeplass, og det skal bli spennende å følge dette stafettlaget fremover.