Lover å komme sterkt tilbake

Postet av Torbjørn Andersen den 13. Feb 2024

Andrea Rooth, som representerer Lambertseter Friidrett, trener for tiden alternativt grunnet skade. –Det eneste jeg ikke kan gjøre er å løpe. Jeg bruker muligheten på å bli sterkere på nye måter og på andre ting, sier Andrea.

Friidrettsutøveren ble skadet i den ene foten rett før jul under en treningsøkt. Det viste seg å være tre små brudd og et avrevet leddbånd. Skaden gjør at hun mister hele innendørs-sesongen, men LIF-utøveren håper å kunne konkurrere utendørs i 2024.

- Jeg har lave skuldre inn mot sommersesongen. Det viktigste er å bli helt bra i foten siden jeg skal ha den resten av livet, sier Andrea Rooth i dette intervjuet med Lambertseter IFs nettside.


Satser på 400 meter hekk og 100 meter hekk
Vi snakket med Andrea Rooth på Ullevaal stadion i forbindelse med et seminar i regi av Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Seminaret hadde tittelen «Kvinnelig toppidrett i Norge – herreidrett light?».

Under seminaret ble Andrea og trenerpappa Vegard Rooth intervjuet sammen av fotballikonet Jan Åge Fjørtoft. Seansen varte i cirka 10 minutter. Det var over 300 tilhørende i salen på Ullevaal Panorama. Fra scenen snakket duoen blant annet om skaden og forholdet dem imellom.

Andrea Rooth har allsidig bakgrunn fra mangekamp men har nå bestemt seg for å satse på 400 meter hekk og 100 meter hekk. Fra scenen på Ullevaal stadion sa hun blant annet følgende til latter fra salen:

«400 meter flatt er litt kjedelig. Jeg må ha noen hekker å hoppe over.»

Det var på 400 meter hekk hun også ble U23-Europamester sommeren 2023.

 

Mikaela Shiffrin er Andrea sitt forbilde
Andre som hadde innlegg under seminaret var blant annet Zaineb Al-Samarai (idrettspresident), Marit Breivik (tidligere landslagstrener i håndball) og Gro Hammerseng Edin (tidligere håndballdronning).

Marthe Kristoffersen (tidligere langrennsutøver) og Hanne Staff (tidligere orienteringsdronning) er også to kjente navn. Til stede i salen var også Maren Lundby, som nylig annonserte at hun la hoppskiene på hylla.
 
På spørsmål om hvordan det var å være til stede sammen med så mange kjente kvinnelige utøvere svarer Andrea:

- De er en stor inspirasjon for meg og er store kvinnelige utøvere med flotte karrierer, sier Andrea og fortsetter:

- Jeg har for min egen del har egentlig savnet litt kvinnelige forbilder i oppveksten. Den amerikanske alpinisten Mikaela Shiffrin er vel det nærmeste jeg kommer et forbilde, sier Andrea.

Andrea og Vegard Rooth ble intervjuet av Jan Åge Fjørtoft. Foto: Torbjørn Andersen

Roser Olympiatoppen
Hun kom direkte til seminaret fra en treningsøkt gjennom samarbeidet med Olympiatoppen.

- Jeg har mens jeg har gått skadet fått veldig god hjelp fra Olympiatoppen, og i tillegg har pappa også vært en trofast støtte. Gjennom Olympiatoppen har jeg fått treningsprogram og gode tips til hvordan jeg skal trene alternativt, sier Andrea.

Både hun og trenerpappa Vegard mener de har fått mange nye treningstips i perioden hun har gått skadet. Treningstipsene tar de med seg også i hverdagen i den videre satsningen.

- Hva kan du trene på nå da?

- Jeg kan trene på alt utenom å løpe. Jeg bruker muligheten på å bli sterkere på nye måter og på andre ting, sier LIF-utøveren.

Vegard og Andrea roser Olympiatoppen for samarbeidet i perioden hun har vært skadet. Foto: Torbjørn Andersen

Skal teste foten på løpsmaskin
I et podcast-intervju med Vladimir Vukicevic dagen etter at NRK offentliggjorde omfanget av skaden sa hun følgende: «Kvinner er som god vin. De blir bedre med årene har jeg hørt».

- Jeg står for det jeg sa der. Jeg lover å komme sterkere og bedre tilbake når jeg er skadefri igjen, sier Andrea.

Hun forteller også til Lambertseter IFs nettside at hun i løpet av den kommende tiden skal teste foten på en løpsmaskin uten belastning.

- Jeg håper det går bra, sier Andrea Rooth.


Alle bildene i artikkelen. Foto: Torbjørn Andersen 


Relaterte artikler:
Andrea Rooth i stort podcast-intervju (LIFs nettside)

Legger suksessgrunnlaget i Spania (LIFs nettside)
 

Relaterte lenker:
Andrea Rooth første gjest i Friidrettspodden (Friidrett.no)
 
Følg Lambertseter IFs hovedside på Facebook (Facebook)

Følg Andrea Rooth på Instagram (Instagram)

Følg Lambertseter IFs hovedside på Instagram (Instagram)   


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.