Andrea tok nytt NM-gull

Postet av Torbjørn Andersen den 8. Jul 2023

Andrea Rooth fra Lambertseter IF tok sitt NM-gull nummer 22 på 100 meter hekk under NM på Jessheim 8. juli. Tiden ble 13,31 sekunder.

Rooth vant foran Lovise Skarbøvik Andresen fra Dimna IL med 13,43 og Ingrid Pernille Rismark fra SK Vidar med 13,50.

- Det var et rotete løp og jeg har ikke fått trent noe korthekk siden e-cupen. Å stille her med så sharpe jenter som perser i forsøket, og at jeg så tar det, må jeg si veldig fornøyd med, sa Andrea Rooth til NRK etter løpet.

Neste oppgave for Andrea Rooth er EM for U23 i finske Espoo. European Athletics U23 Championships arrangeres i finske Espoo fra 13. til 16. juli. Andrea Rooth er tatt ut til U23-EM på distansene 100 meter hekk og 400 meter hekk.

Andrea Rooth er også en av fem utøvere som er EM-uttatt på 4 x 400 meter stafett. De andre fire løperne er: Henriette Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, Sigrid Kongssund Amlie og Marin Stray Gautadottir.

- Jeg sier aldri nei til å kjempe om medalje under U23-EM. Fokus er å løpe så bra jeg kan. Det hadde vært helt rått å få EM-medalje, sa Andrea Rooth til Lambertseter IFs nettsider før NM.

100 meter hekk finalen arrangeres lørdag 15. juli. 400 meter hekk finalen arrangeres søndag 16. juli. Samme dag arrangeres også 4 x 400 meter-finalen.

Bildene i artikkelen. Foto: Privat/Vegard Rooth