Norway Cup på Lambertseter

Postet av Torbjørn Andersen den 23. Jun 2023

Fra lørdag 29. juli til søndag 6. august arrangeres årets Norway Cup, som er tidenes største fotballturnering. Nytt av året er at det skal arrangeres både fotball- og håndballturnering. 

Lambertseter IF er medarrangør. Det skal spilles kamper både på matchbanen på stadion og på kunstgresset, og i Lambertseter Flerbrukshall.

Det blir kiosk på Lambertseter stadion og kiosk med grilling på hjørnet av hallen mot kunstgresset. Grillen på hjørnet vil i år bli utvidet med en stor, flott og nyinnkjøpt kioskvogn. Sekretariatet for Norway Cup i Lambertseter idrettspark skal være i klubbhuset. 


2185 deltakende fotballag
Årets Norway Cup i fotball består av 2185 fotball-lag inkludert 3v3- og 5v5-turneringen. Dette er ny rekord. Den gamle rekorden var fra 2016 og bestod av 2170 lag. 

12 800 deltakere skal bo på skoler rundt om i Oslo og 2200 deltakere skal bo på byens hoteller. Det skal serveres 27 000 varme måltider hver dag i løpet av uka. 

Nytt av året er at det skal arrangeres både fotball- og håndballturnering. I fotball spilles det vanlig turnering pluss helgeturnering med 3v3 og 5v5. 

Det vil som vanlig bli en åpningsparade og konsert lørdag 29. juli for deltakende lag. Begge deler arrangeres på Ekebergsletta. Paraden starter fra Ekeberg Camping klokka 17.00. Oppmøtetidspunkt er 16.30. Konserten begynner 18.00.

Den ordinære turneringen starter med kamper søndag 30. juli. Deretter går det slag i slag med kamper helt fram til finalene fredag 4. og lørdag 5. august. 

 

Ny rekord også for helgeturneringen
5. august og 6. august arrangeres det helgeturnering i fotball. 3v3-turneringen spilles for 6- og 7-åringer født i 2016 og 2017. 5v5-turneringen spilles for 8-, 9- og 10-åringer født i 2013, 2014 og 2015.

I 3v3- og 5v5-turneringen spilles alle kampene på Ekebergsletta. Det var 490 lag påmeldt i 2022 inkludert begge klassene, og er 670 lag påmeldt i 2023. 

Det betyr at det skal spilles cirka 1000 kamper i løpet av lørdag 5. august. For de yngste registreres det ikke målscorere og resultater. Alle lag får fire kamper og alle får premier.   

 


Våre spillere trenger din støtte 
Lambertseter IF sine spillere og lag trenger din støtte uansett hvor i Oslo kampene spilles. 

Lambertseter IF stiller med ni lag i Norway Cup i fotballens 3v3 og 5v5-turneringen. I tillegg har klubben fire lag i fotballens hovedturnering. J17-laget, som er et samarbeidslag, finnes under Rustad Abildsø i kampoppsettet. Spillerne gleder seg stort til å spille på hjemmebane og trenger din støtte fra tribunen. 

Kampoppsettet for sommerens fotballturnering er klart, men: 

Husk at det kan bli endringer i oppsettet fram mot turneringsstarten. Det lønner seg dermed å sjekke så tett opptil kampstart som mulig.

 


To Lambertseter-lag i håndballturneringen
I 1979 var forrige gang Bækkelagets Sportsklub arrangerte håndballturnering i tillegg til Norway Cup i fotball. I år er det duket for ny håndballturnering. Den skal spilles fra lørdag 29. juli til lørdag 5. august.

Lambertseter IF er medarrangør også for håndballturneringen. Lambertseter IF deltar også med to lag i håndballturneringen av Norway Cup.

I håndballturneringen skal det spilles i syv haller blant annet Lambertseter Flerbrukshall. I tillegg er det Bækkelagshallen, Bøler, Bjørnholt, KFUM-hallen, Linderudhallen og Flerbrukshallen på Ekebergsletta.

Det er cirka 110 lag som deltar i håndballturneringen av Norway Cup. Kampene starter søndag 30. juli og finalene spilles i utgangspunktet fredag 4. august. Turneringen for 9- og 10-åringer spilles fredag 4. august og lørdag 5. august. 

Kampoppsettet for håndballturneringen er kommet.

 


Slik finner du fram
I år kan du forhåndskjøpe parkeringsbilletter. Det er kun mulig å kjøpe billetter elektronisk for parkering ved Ekebergsletta og fotballturneringens medarrangører. Parkeringsbillettene til Lambertseter-anlegget kjøpes digitalt og så scannes det på arenaen. Denne billetten kan brukes ved LIF-anlegget, ved Ekeberg og ved alle andre arenaer som er medarrangør av Norway Cup.

Det er også mulig å reise kollektivt til Lambertseter: 

* Du kan reise med T-banens linje 1 eller 4 retning Bergkrystallen. Gå av på Lambertseter stasjon og så er det cirka seks minutter å gå til hallen/banene.

* Du kan også ta deg til Lambertseter med buss nummer 79. Gå av på Lambertseter senter-stoppet og så er det fem minutter å gå til banene/hallen. 

* Til Ekebergsletta settes det opp ekstra busser. samt at det henvises til linje 13 og 19 på trikken, som har nærmeste holdeplass Jomfrubråten/Sportsplassen. Utover det er det Brattlikollen som er nærmeste holdeplass på t-banen.

NB! Alle deltakere som har kjøpt deltakerkort av Norway Cup har kollektivbilletten inkludert i deltakeravgiften. Last ned Ruter-appen her 


Bildene i artikkelen. Foto: Lambertseter IF, Torbjørn Andersen, Jardar Aavik Skarprud, Rosie Kronstad


Relaterte artikler:

Kom og se på oss (Lambertseter IFs nettside)

Samarbeidssuksess (Lambertseter IFs nettside)

God stemning på Lambertseter (Lambertseter IFs nettside) 

Følger du Lambertseter? (Lambertseter IFs nettside)


Relaterte lenker:

Norway Cup fotball (Norway Cups nettside)

Norway Cup håndball (Norway Cups nettside)


Kampoppsettet for fotballen (CupManager)


Kampoppsett for Lambertseters fotballag (CupManager)


Kampoppsettet håndball (Norway Cups nettside)


Elektronisk salg av parkeringsbilletter (Norway Cups nettside)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.