Postet av Torbjørn Andersen den 5. Jul 2024

Sverre Hansen Munkvold (15) og Ingrid Taggart (15) fra Lambertseter IF Friidrett imponerte med sterke resultater i Världsungdomsspelen i Sverige.

Hovedbildet i artikkelen: Sverre var strålende fornøyd med sølvmedalje. Foto: Privat/Ørjan Munkvold

NB! Artikkelen ble siste gang oppdatert søndag 7. juli klokka 14.04.

Konkurransen i Gøteborg i Sverige er den største i vårt naboland og den samlet deltakere fra flere deler av verden.

Sverre to hundredeler fra gullet
Sverre Hansen Munkvold ble fredag 5. juli nummer to på 300 meter hekk i Gutter 15-klassen. Det er en veldig sterk prestasjon i den sterke internasjonale konkurransen.

Tiden ble 40,45 sekunder og det er en ny personlig rekordforbedring med over to sekunder. Tiden var bare to hundredeler unna førsteplassen som ble tatt av Jamal Badru fra Qatar med 40,43 sekunder.

- Jeg er veldig fornøyd med sølv! Det var litt ergerlig at jeg slo borti hekken i svingen, men fikk en god flyt på siste langside og kjente at jeg hadde masse krefter til en god spurt, sier Sverre til Lambertseter IFs nettsider.

Sverre på andreplass på seierspallen. Foto: Privat

Han fortsetter.

- I tillegg så er jeg veldig fornøyd med å klare over 1100 poeng på Tyrvingtabellen - det har jeg aldri klart før.
Og aller mest fornøyd med tiden, er nå veldig nær målet om å komme under 40 sekunder, Sverre Hansen Munkvold.

SE VIDEO AV LØPET (Lambertseter IFs Facebook-side)

Videre gjennom helgen ble det ikke samme supersuksess for Sverre Hansen Munkvold. Lørdag 6. juli løp løp han på 2:06,48 på 800 meter. På 300-meteren på avslutningsdagen søndag 7. juli fikk han tiden 39,20 sekunder.

Ingrid Taggart og Sverre Hansen Munkvold i Sverige. Foto: Privat/Ørjan Munkvold

Ingrid med personlig rekord
Ingrid Taggart fra LIF deltok også i Världsungdomsspelen. Hun ble slått ut i forsøket på 80 meter hekk, men var bare ni centimeter unna en finale i lengdekonkurransen. På 80 meter løp hun på solide 10,76 i forsøket. Tiden var femten hundredeler bak en finaleplass.

Den store oppturen kom på 300 meter. Hun nummer tre i finaleheat B. Tiden ble 42,37 sekunder. Det er ny personlig rekord og gir 1006 poeng på Tyrvingtabellen. Totalt sett holdt det til en 14. plass. Vinnertiden var 39,73 av Alma Børregaard Ravn fra Danmark.

SE VIDEO AV INGRIDS LØP (Lambertseter IFs Facebook-side)

LIF-resultatene i Världsungdomsspelen:

Ingrid Taggart, jenter 15:
Fredag 5. juli:
80 meter hekk 13,32 sekunder og utslått i forsøket. Beste tid i forsøksheatene var 11,79 sekunder.
Lengde kvalifisering 4,71 meter. Det var ni centimeter unna å komme til finalen siden kvalifiseringsgrensen gikk på 4,80 meter.. Hun endte dermed på en 11. plass.

Lørdag 6. juli:
80 meter og bunnsolide 10,76 i forsøket. Andreplass i sitt heat. Det holdt dessverre ikke til en finaleplass i den sterke konkurransen. Siste finaleplass gikk på tiden 10,61 sekunder.

Søndag 7. juli:
300 meter: Ble nummer tre i finaleheat B. Tiden ble på 42,37 sekunder. Det er ny personlig rekord. Hun ble med tiden nummer 14 totalt på 300 meter.

Sverre Hansen Munkvold, gutter 15
300 meter hekk: 40,45 sekunder og andreplass (mer informasjon ovenfor).

800 meter: Åttendeplass på tiden 2.06,48. Vinnertiden ble 2:00,35. Det ble etter rapportene et rart løp, ganske rolig, med en del knuffing og nesten-fall for Sverre. Han holdt godt med første runde, men hadde ikke ben til å gå med da det skulle avgjøres.

80 meter hekk. Han var påmeldt, men stod over.
300m: Løp i A-finaleheatet. 300 flatt er ikke hans spesialdistanse, og har ikke så høye ambisjoner der. Gikk derfor ikke så bra, stivnet og jogget inn i A-heatet til middelmådige 39,20 - litt bak pers fra i fjor. Kjente løpet fra dagen før. Vinnertiden ble på kanonsterke 34,66 sekunder som er stevnerekord fra Tiamiu Jumaah Jassim fra Qatar. Sverre endte med sitt resultat på en 17. plass totalt.