Lambertseter J17 Oslomestere

Postet av Øyvind Helge Andersen den 8. Nov 2017

Finalen i J17-klassen i OBOS Cup (Oslomesterskapet) søndag 5. november i Vallhall ble en fartsfylt kamp hvor Lambertseter hadde et lite overtak fra start. Ida Helene Sundén (14) hadde en kjempesjanse allerede etter få minutters spill hvor hun setter ballen til side for mål alene med keeper.

Men det skulle ikke gå lange tiden før hun retter opp inntrykket med scoring. Like etterpå utlikner KFUM til 1-1. Lambertseter tar så ledelsen ved et godt innlegg fra Ida Helene Sundén på høyrekanten til Jennifer Wie Andersen (16) som setter ballen kontant i mål. Deretter setter samme spiller inn 3-1 etter en lobb fra 18 meter.

Lagene går til pause på 3-1. Andreomgangen starter med fortsatt press fra Lambertseter. Det går ikke mange minuttene før en av banens beste spillere, Thea Sofie Kanestrøm (15), kombinerer fint med Jennifer Wie Andersen, og setter ballen inn til 4-1. KFUM har også noen gode angrep, og Lambertseters keeper Stine Holsæther (17) har en kjemperedning midtveis i omgangen.

Dagens siste scoring kommer helt på tampen hvor Lambertseter får corner. Ballen lander rett utenfor første stolpe, hvor Lea Kjernsli (16) dukker opp og header inn til sluttresultatet 5-1.

Seieren i OBOS Cup setter punktum for en flott sesong for Lambertseter-jentene. De har gjort det bra i serien, og dessuten vunnet Adidas Cup J17 (et slags Østlandsmesterskap) etter å ha slått Drøbak-Frogn 4-1 i finalen på Gjøvik i september.

(Basert på artikkel ved Hege Røsholm i Nordstrands Blad)